10 secrete pentru un selfie perfect

Ești și tu fana selfie-urilor? Află cum să pozezi ca o profesionistă!

De când Ellen DeGeneres a pornit această modă, selfie-urile au devenit unele dintre cele mai apreciate fotografii. Știm cu toții că facem 30 de astfel de poze din care să putem alege măcar una, pentru că  selfie-ul perfect cere efort și implică mai multe decât crezi.

Iată câteva secrete pentru a obține fotografii perfecte:

1.Verifică împrejurimile

Asigură-te că fundalul e simplu, ca să fii tu în centrul atenției, și că nu cuprinde nimic ce ar putea strica poza – o cameră dezordonată, propria ta reflecțe, ceva obscen.

 2. Folosește camera așa cum trebuie

Nu trebuie să îți faci mereu selfie-uri în fața oglinzii. Acelea sunt bune pentru a-ți evidenția ținuta, dar dacă vrei să îți vadă toată lumea machiajul excelent, folosește camera frontală.

3. Zâmbește cu adevărat

Nu e nimic mai rău decât să te uiți la poze și să vezi că arăți de parcă te-ar durea ceva. Oamenii pot diferenția imediat un zâmbet fals de unul autentic – când e autentic, ochii ți se luminează și se formează riduri în jurul lor.

4. Fii încrezătoare

E ușor de spus când cineva nu se simte confortabil într-o poză. Păstrează asta pentru fotografiile în care nu ai vrut niciodată să apari, nu pentru pozele pe care ți le faci singură.

5. Editează

Nu trebuie să modifici ceva la tine, doar distrează-te cu opțiunile de lumină și contrast ale oricărei aplicații și decupează dacă e ceva ce nu îți place la selfie-ul tău.

Citește și:   12 cele mai frumoase tipuri de MACHIAJ în funcție de ZODIE

6. Unghiurile sunt importante

Încearcă să le eviți pe cele care știi că nu te avantajează. Experimentează să vezi care îți place cel mai mult.

7. Fii firească

Nimeni nu vrea să vadă că încerci prea tare și nimeni nu se așteaptă să arăți perfect. Încearcă diferite expresii și distrează-te.

8.Lumina

Lumina naturală este cea mai bună, pentru orice fotografie. Lumina artificială îți creează umbre pe față și te poate chiar îmbătrâni. În lumina natural imperfecțiunile pot să dispară, ochii îți vor fi mai strălucitori, iar dinții mai albi.

9. Asigură-te că totul e în regulă înainte de a face poza

Te scutește de timp dacă știi deja cam cum vor arăta imaginile și nu te bazezi pe noroc.

10. Fii întotdeauna tu!

Nu încerca să fii cineva care nu ești. Te fotografiezi pe tine, așa cum ești într-o anumită zi. Nu încerca să te schimbi pentru a atrage mai mult atenția – sau mai multe like-uri.

 

Citește și: 7 greșeli pe care ar trebui să le eviți când îți faci poze

 

Mulți oameni cred, în mod eronat, că modele profesioniste trebuie doar să fie frumoase și să se uite la camera. De fapt, atunci când vine vorba despre o poză bună pentru a ajunge pe coperta unei reviste, o mare parte din succes depinde de capacitatea modelului de a sta la poză și de a se prezenta în cel mai favorabil mod cu putință.

Citește și:   10 ALIMENTE pe care nu poți să le mănânci înainte de CULCARE

Trăgând cu ochii la industria modei, iată câteva sfaturi de neprețuit de la niște adevărați profesioniști care te vor ajuta să arăți cel mai bine în toate fotografiile:

1. Împinge-ți bărbia în față

Gâtul tău ar trebui să rămână vizibil în orice fotografie. Încearcă să nu-ți înclini capul în față, dacă nu vrei ca privirea ta să fie greoaie și răutăcioasă. Încearcă să-ți aduci capul doar ușor în față – poate că ți se pare o postură nenaturală, dar ea îți va face gâtul să pară mai subțire și te va face se pari mai elegantă și mai frumoasă.

2. Nu-ți încrucișa brațele

Să-ți apleci capul fără să-ți cobori umerii nu pare foarte natural. Dacă îți încrucișezi brațele nu se va desluși nimic din silueta ta. Atunci când ești fotografiată, întoarce-ți corpul cumva într-o parte. Lasă-ți brațele în jos și depărtează-le ușor. Astfel, gâtul tău va părea mai subțire, iar formele tale vor fi bine delimitate.

3. Ai grijă la postură

Chiar și un spate ușor aplecat îți scurtează vizual gâtul și „adaugă” câțiva centimetri în plus în jurul taliei. Apropie-ți cât poți omoplații și îndreaptă-ți spatele în timp ce te înclini spre spate de la talie. Dacă stai jos, nu te sprijini de spătarul scaunului. Pentru a-ți defini mai bine conturul corpului, încearcă să stai întoarsă numai pe jumătate spre camera.

4. Schimbă unghiul

Atunci când stai cu picioarele întoarse spre camera, silueta ta poate părea greoaie și asemănătoare cu o cutie. Dacă alegi un unghi greșit, brațele și picioarele tale vor părea, de asemenea, mai scurte. Pentru a rezolva această problemă trebuie doar să te întorci puțin. Ca picioarele să nu se confunde și ca să pară mai lungi, stai cu un picior așezat ușor mai sus decât celălalt.

Citește și:   10 secrete pe care trebuie să le știi despre instagram ca să fii în top

5. Întoarce-ți trupul

Dacă nu stai cu trupul spre camera, umerii tăi vor părea rotunzi și înguști, iar talia mare. Pe de altă parte, dacă stai cu totul spre camera, silueta ta va părea voluminoasă. Cea mai bună variantă e să stai întoarsă numai trei sferturi spre camera. Astfel, talia ta va părea mai subțire, iar bustul mai mare.

6. Ai grijă unde îți așezi mâinile

Atunci când facem poze stand jos ne întrebăm adesea unde ar trebui să ne punem mâinile. Brațele încrucișate fac o impresie urâtă, iar a-ți ține brațele libere nu pare prea natural. Forma „clepsidră” e una dintre cele mai bune opțiuni pentru a poza așezată. Stai picior peste picior și pune-ți ambele coate pe genunchiul piciorului de deasupra. Ține o mână în poziție verticală și alta în poziție orizontală. Această postură creează linii elegante care îți ecidențiază chipul și corpul.

7. Creează linii

A sta dreaptă cu mâinile pe lângă tine nu prea e o poziție fotogenică. Depărtează-ți mâinile de corp. Încearcă să le folosești pentru a crea linii drepte sau unghiuri care să-ți evidențieze formele.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.